follow | dash
Fearless
budak kampung : tapak kepala !
Friday, September 30, 2011 @ 7:00 AM | 0 yeolli(s)



80% of the final exam will be based on the one lecture you missed and the one book you didn’t read.


* p/s : the quote is just a joke :pp


Tanggal 29 , 
Bulan 9 , 
2011 , 
Merdeka , merdeka !


Sebenarnya , kita merdeka lepas UPSR . Tapi kita ada exam PSRA (untuk Selangor ). Disebabkan sekolah agama kita swasta , terpaksa pergi sekolah yang lebih besar . Sekolah dia nak kata pedalaman tu tak jugak. Boleh dikatakan budak kampung yang sekolah dekat situ . Nama sekolah tu ? Tak boleh bagitau , nanti jatuh standard diorang aku yang dicari . c;


Ekceli , kitorang peksa 4 hari . Pelajar sekolah tu kebanyakan lelaki gataii , ite ( hitam ) . First day dah mintak nombor telefon . Tahulah orang bandar cantik . Saper setuju angkat kaki ! BUdak perempuan sekolah tu pun boleh tahan gataiinya. Ni nak habak jerlah ceritera selama 4 hari pelajar sekolah bandar dan swasta menjawab perksa kat sana . 


1. Ada budak minat dekat pelajar kitaorang . Hari-hari tunggu depan bus stop. Okey , menyampah . *beeeeeep* selalu kata :ite tak sedar diri.


2. kesian sorang budak kitorang tu , kena langgar dengan basikal budak kampung DENGAN SENGAJA


3.Budak-budak kampung gaduh kat tingkat atas macam KL GANGSTER . budak laki sekolah kitorang ada yang terkena belasah. Nasib baik tak teruk.


4. hari ke-4 , kitorang babaii dekat budak-budak kampung tu , taknak jumpa diorang lagi dah . Bayangkan , sorang yang babaii , 3 budak laki babaii balik . Tak ke gataii ? Tapi tabiklah kat budak laki sekolah kitaorang , cara diorang byeybye memang ada stylelah !


Nak tahu ? Setiap hari kat sekolah tu , jumpa budak laki gataii , kitaorang jerit TAPAK KEPALA ! Still , tak paham apa maksudnya walaupun ada yang dah bagitau maksudnya . :/


Harap citer ni tak memboringkan mata anda yang kuyu itu ! annyeong !

The Sandwich is Very Witch !
Friday, September 23, 2011 @ 6:20 AM | 0 yeolli(s)



Konichiwa!

Tadi kat sekolah , ( hari Jumaat ) ada pertandingan sandwich . Pertandingan buat satu grup empat orang . Kitaorang punya geng buat sandwich ayam salai + mushroom . Sedaaaaaaaaaaaaaaap ! Heh , mestilah sedap , buat sendiri katakan . Tapi grup kitaoranng tak menang . Grup *beeeeeeeeeep* menang . Diorang letak ayam goreng kunyit , keropok , tuna . Suprising , kan ? Mulanya grup kitaorang nak buat salmon plus ayam salai . Tapi takut juri kena ribut perut pulak . Jadi terpaksa kuburkan idea bijak kitaorang . --'

Hari Selasa lepas , ada pertandigan azan dan busana muslimah . Azan kelas kitaorang tak berpa menyerlah . Tapi model kelas kitaorang dapat nombor kedua . Tak sia-sia aku make-upkan  ! Hoho ! Siapa kata pakai jubah tak menyerlah ? Model kitorang pakai jubah tau ! And then pakai shawl style loose style. Yoko ? What everlah ! Sori eh ? Kalau kita bawak kamera , bolehlah kot tunjuk model kitaorang yang membuatkan pelajar terlopong . Tak tipu ! Waktu model kelas kitaorang naik pentas , kitaorang yang kuat jerit + tepuk tangan . Yang lain senyap semacam . Auww c:

*Hey , siapa ada duit lebih pergi tengok Johnny English . Best bhaii !*

Petang tadi , ada sorang mitchyeo yang ( mungkin ) kata kita ni anak mak . Hey , aku bukan anak maklah . Tengok aku , kena tampar dengan bola pun tak nangis . Bukan macam kau , terkena selipar waktu main baling selipar pun merajuk . Heii , menyampah aku tengok !

Makluman , perenggan dterakhir tu khas untuk budak tu. Saper yang rasa telinga panas , jangan marah . c:

So... This is The END c:
Thursday, September 15, 2011 @ 4:57 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Hello ( hello ,  hello , hehe , ada echo)

Woah....setelah berbulan tutup blog dan fb , banyak ubah-ubah haa...yea , ni bukak blog ni lepas UPSR lah .  Dah lama tak berdating dengan komputer bersawang ni. Lepas keluar dewan tadi , bagai dunia ini ana yang punya ! Yang budak tahun 5 tu , jangan over sangat blogging , tahun depan korang pulak !

Tadi ucap selamat bukan main kuat woaaah , yelah , kali terakhir nak menatap muka pengawas-pengawas kan. HEHE~ keluar dewan , hmmmm , terpekik terlolong sana sini. Choi ! Lepas ni takde saperlah nak kacau tengok lagu Korea FB , Blogging , kan? kalau kacau pun cakap jerlah , kau yang nak pekse akhir tahon tu duk senyap-senyap. #Ceh....nakbegadahhabispekse:)

wokeylah. Ni nak pi bukak ef-bee. tadi PM bukan main post macam-macam. Nak skodeng nih! #KBAI c:

UPDATED
10:05 PM


Tadi pergi W , jumpalah dua classmate. Citer dekat parents , diorang kata nak celebrate habis pekse ah tu. Sengeh-sengeh jerlahh... bab menyindir ni . c;