follow | dash
Fearless
Mix Entry c:
Saturday, October 29, 2011 @ 7:25 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum , kalau jawab sayang , tak jawab dosa . (:

yeah , bebi , aku turun berat badan . Pertengahan tahun , dekat-dekat 40 . Timbang balik tadi , dah 35 KG , oooooohhhh , hepinye ! XD

Terengganu lwn Negeri Sembilan . Peteh ganu peteh ! Tak hingin aku nak sokong NS , aku takde kaitan dengan NS . uiikkkss ! SORRY . Okeyy , entry tak panjang kowt , sebab aku nak bace buku . Gile banyak buku aku kena bace . No worries , bukan buku teks (:

Oh yea ! header ni khas untuk Fatin . Sebab jadi blogger baru AND mention aku kat blog . Thanks , tak jadi aku nak ketuk kepala kau .

Photobucket

Handphone budak junior kat sekolah aku hilang . Ciricirinyee , touchscreen and Sony Ericson . Mahal kowt . Dahlaa tu bukan ia punya , tu bapak dia punyee . Okey budak ni , memang kawan aku anti gegile ah . Sebab die penah cari pasal dengan kawan aku yang lagi satu kat fb . Pastu aku tanyelahh saper orang yang last sekali die nampak . Dia tunding aku , ngan kawan aku yang kena cari pasal kat fb uhh =='

Disenangkan cerite , budak yang tunding tu saksi , and saksi tu kawan kepade budak junior tu . Tapi nampak obvious dowhh , macam die yang ____________ , sebab dia macam takuttakut . hey , dahlaa . Kalau salah , aku gak yang kene .

Tapi bukan aku yang curi ahh . Takde keje nak curi . Aku mampu ahh beli weyy , 20 tahun akan datang , bile aku dapat gaji sendiri XD

Keyy , dahlaa , nak sambung tengok bola , kbai , Assalammualaikum . c:

Untitled
Thursday, October 27, 2011 @ 4:35 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum , PEEPS c:

Heyy , tadi aku pergi alamanda , tengok wayang , real steel atau lebih dikenali besi benar , hehe . Best jugak ah , citer pasaii robot  lawanlawan . And then , budak laki dia tu comeylah , hairstyle macam Greyson Chance , okey tipu , macam Cody Simpson , nopenope , macam Justin BEBEH XD

Pastu pergi MPH , belek-belek buku , terjumpalah kamus bahasa korea , tengok harga , uihh , duapuluh hengget . Letak balik , nak mintak beli buku 16 hengget pun susah , ini kamus korea , lagilah tak dapat . Pastu keluar MPH , terus sms yoseob akish .

wey , kite jumpe kamus korea , belanje boley ? XD

takdelaa , aku tak sms gituh , kena penyepak ah bile jumpa nanti . aku cume cakap , weyh , ade kamus korea kat MPH . tu jer . maklumlah , dia ni peminat tegar korea , nak gosipgosip pasal korea , dengan dia jela . Tapikan , si yoseob akish ni dah lame tak nampak lubang hidung . Ponteeeeeeng aje . Nasib baik dah langsai hutang pekse , cakap pasal langsai , aku hutang dia sengget , entah bile nak pulangkan balik . =='

Oh yeah , sebelum terlupe , Anis Ahmad , sorry tau , saye tak main game tag awak . Bukan aper , demam malas ni tak surut-surut . btw , thanks tau tag kite :')

This is her url :

speechless28.blogspot.com

Ibu aku tanye taknak jual ke kolesi buku pts tu ? aku jawab , hissh , sayang jer . tapi yang berminat boleh call , 0122345668 , mekaseh .

KBAI , kalau tulis lelame makin melalut jadinya , kbai , assalammualaikum .

I'm insane =='
Wednesday, October 26, 2011 @ 8:21 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Heyy , Assalammualaikum . Blog aku dah bertukar , dulu hitam , sekarang ungu . Tak banyak berubah , tengok background dia , still blank . Kekadang rasa teringin jugak pakai // buat blogskin . Hoi , ada hati nak buat blogskin . Washed denim pun kau tak khatam lagi . Speaking of khatam , aku dah masuk juz' 30 . Kepada umat-umat islam sekalian marilah kita beribadat .

Ceh , nak berdakwah konon , puase pun belum ganti lagi . Hehe , ni tunggu Amni , nak bagi header kat fb . Karang kalau lambat , tak dapat upah . Eh , aku baik tau , takde men upah-upah .

Pukul lapan malam tadi , aku off fb , bile on balik , 12 notification , apehal ? Okayy , now I know why , Amni stalk gambar waktu pergi resort tu , sakaii --'

Hey , pelajar perempuan paling fofular kat sekolah aku nak pindah . Okayy , aku taktau dia popular ke tidak mengikut statistik , tapi ikut voting , orang ramai pilih diela . Dia tak sombong , dia baik , ngan sesaper pun dia chat kat fb . Tu orang sayang sangat kat dia .

NURFATIN SAAIDAH ZAINAL ,

aku ingat lagi waktu kecik kecik dulu kita main game barbie kat pc , pastu sumer laki aku nak rembat :D
janji tau , nanti jamuan tahun 6 datang , kita tak puas nak ejek _________ lagi .

Dah stop , esok ayah aku nak bawak pergi tengok wayang . Bestnyee , tapi ayah aku cakap , kalau adik aku tak bace buku , takleyy pergi . Woi , ________ , pergi bace buku , karang kempunan aku nak tengok wayang :PP

Isshh , lepas bace blog aissyah , takut ah pulak , dia citer pasal nak amik result nanti , haihh , tak boleh ingatkan hari lain ke , adik angkatku sayang . --'

Okey , dah berjela aku menulis , Assalammualaikum , kbai . :)  

Tuesday, October 25, 2011 @ 8:44 AM | 0 yeolli(s)

testing

hey peeps , i'm back :)
Sunday, October 23, 2011 @ 4:32 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

heyy peeps , wah , aku dah selamat sampai rumah , hari Sabtu ngan Ahad , aku pergi Impian Country Resort , bersantai-santai + lawatan dengan kekawan . Seronok weyh ! Dengan air sungai yang sejuk , dengan dorm yang besar , tapi sempit , dengan hutan yang macam ohmygooooodd , memang kira four star lah , sebab makanan yang dia sediakan tak sedap , jujur .

#Day 1

Dah selamat sampai resort , aktiviti bebas lepas solat Asar , perempuan prefer duduk dorm , rasa air dekat tandas , huh, sejuk . Laki pula , dah terjun dekat sungai , tak aci hokayy , uztaz kata jangan mandi lagi , diorang dah terjun , sedeysedey .

Malam , lepas Isyak , kitorang ada nightwalking kat hutan belakang resort , jujur , best . Okayy , tipulah kata best , firstfirst , rasa seram gak , nak jalan-jalan kat hutan tebal tu , nasib baik berpasangan , okey gak :) Pastu lelame jalan , jumpalah pasangan lain , waktu tu sempat agi buat lawak .

Dah habis nightwalking , ada BBQ pula , aku malas nak tengok BBQ , bukannya siap lagi pun , aku pun pergilah tandas basuh apa yang patut .

BEST PART ,

minah mana ntah , dia kata , weyh , kaki kamu berdarah . Aku pandang betis belah kanan , muka aku macam budak biase , aku kate , " ouh , pacat ah tu " dengan muka selamba badak . Pastu minah mana pula kata , cuba check semua , aku chack pula kat buku lali kaki belah kiri . Aku nampak benda berlendir-lendir , aku nak amik tapi tak gerak-gerak , time tulah aku tahu , pacat ada lagi .

Aku pun jerit nyaring . Sambil tu , aku gelak , sebab , aku asyik gelakkan orang pasal pacat kat diorang , aku gelak diri aku sendiri , rasa kelakar pula .

#Day 2

pagi-pagi pukul 8 kitorang still lat dorm , pastu ustaz kata ada jungletrekking . Best ah jungletrekking dia , pastu jungle trekking tu endup dekat sungai . Apa lagi , terjun jerla .

Pastu kitorang siap-siap nak balik , kalau yang awal bersiap , ada time nak tidur . Aku ingat  lagi Amni tanye , mase bile paling best kat Impian Country Resort ?

Aku jawab , mase kena pacat :B

yeah bebi , see you tomorrow ! :D
Friday, October 21, 2011 @ 7:20 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

* Hey , bebi , tak sabar esok , esok bebi datang tau ! *

HAHA , tu ayat gedik , k . Tak men ah bebi-bebi ni , geli-geleman aku . Nak cakap ni , pasang telinga betul-betul , kalau tak dengar jugak , meh aku korek telinge untuk kau , nescaya terkeluar segala jenis isi taik telinge , hii , gelinye !

Hari Sabtu dan Ahad , aku takde , pergi cuti-cuti malaya dengan kekawan aku . Pergi Impian Country Resort . Macam mana rupa resort tu , aku pun tak tahu . Ada rupa macam resort kat PD ke tak aku pun tak tahu . Saje taknak google , biar suprise sikett , baru syiokk .

Jadi , sementare aku takde untuk dua hari ni , jagelah belogg aku helok-helok , aku nak bile balik nanti , shoutbox aku full dengan pendatang -pendatang yang aku kenal@tak . Okey ?

Lagi satu , aku dah ada tumblr ! Hoo , seronok bhaii ! Ye , aku ketinggalan , baru sekarang pakai tumblr . Ni dah zaman twitter lah , kan ? Ini url tumblr aku , jenguklah ye :

hasreentumblr.tumblr.com

Tak banyak gambar yang aku letak , tapi puaslah hati aku , susahpayah edit gambar , letak tumblr , orang pakai atau komen , sejuk hati mak memandang ,  :D sejuk hati aku tengok .

Korang dah tengok MV SNSD yang latest punye , the boys ? takkan tak tengok lagi , dua hari berturut-turut jadi top video dekat youtube . wtvlah , aku bukan nak citer pasal mv diorang , aku nak cite pasal gambar dekat mv dorang , hehe .

Photobucket

Photobucket

Dua gambar ni antara the best among the best gambar yang aku pernah edit . huh , #riakriak . yelah , aku nikan slow beginner , aku riak sikett nak marah . Aku senarnya ada buat banyak lagi gambar-gambar macam tu , tapi semua terkumpul kat tumblr aku , jadi korang kena jugak kunjung blog aku hokayy !

#KBAI c:




yeah bebi , see you tomorrow ! :D
@ 7:18 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

* Hey , bebi , tak sabar esok , esok bebi datang tau ! *

HAHA , tu ayat gedik , k . Tak men ah bebi-bebi ni , geli-geleman aku . Nak cakap ni , pasang telinga betul-betul , kalau tak dengar jugak , meh aku korek telinge untuk kau , nescaya terkeluar segala jenis isi taik telinge , hii , gelinye !

Hari Sabtu dan Ahad , aku takde , pergi cuti-cuti malaya dengan kekawan aku . Pergi Impian Country Resort . Macam mana rupa resort tu , aku pun tak tahu . Ada rupa macam resort kat PD ke tak aku pun tak tahu . Saje taknak google , biar suprise sikett , baru syiokk .

Jadi , sementare aku takde untuk dua hari ni , jagelah belogg aku helok-helok , aku nak bile balik nanti , shoutbox aku full dengan pendatang -pendatang yang aku kenal@tak . Okey ?

Lagi satu , aku dah ada tumblr ! Hoo , seronok bhaii ! Ye , aku ketinggalan , baru sekarang pakai tumblr . Ni dah zaman twitter lah , kan ? Ini url tumblr aku , jenguklah ye :

hasreentumblr.tumblr.com

Tak banyak gambar yang aku letak , tapi puaslah hati aku , susahpayah edit gambar , letak tumblr , orang pakai atau komen , sejuk hati mak memandang ,  :D sejuk hati aku tengok .

Korang dah tengok MV SNSD yang latest punye , the boys ? takkan tak tengok lagi , dua hari berturut-turut jadi top video dekat youtube . wtvlah , aku bukan nak citer pasal mv diorang , aku nak cite pasal gambar dekat mv dorang , hehe .

Photobucket

Photobucket

Dua gambar ni antara the best among the best gambar yang aku pernah edit . huh , #riakriak . yelah , aku nikan slow beginner , aku riak sikett nak marah . Aku senarnya ada buat banyak lagi gambar-gambar macam tu , tapi semua terkumpul kat tumblr aku , jadi korang kena jugak kunjung blog aku hokayy !

#KBAI c:




//tips blog superb simple
Thursday, October 20, 2011 @ 7:45 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Heyy , aku nak share tips-tips ni , untuk mereka yang nak belog superb-duperb-extreme-simple-belogg . Saper nak , saper nak angkat tangan ! ha , takde saper nak ? #jahatjahat .

Let's start !

1) header

Dalam belogg , header teramatlah penting . Ikut trend sekarang , header yang simple cuma bertulis nama korang jer . And then ,  itu jer . Simple , but worth it .

2 ) pics

ELAKKAN letak gambar dibawah header . merimaskan ! Lagi-lagi  gambar yang besarnya sebesar header . Naya hokayy ! Lagi satu , tak perlu korang letak pics kekawan korang kat sidebar . kekawan korang dah terlebeyy peymes dah . Gambar cik abang korang ? Sampai sekarang aku pikehh , buat apa nak letak gambar korang dengan cik abang ? Pandangan aku , bukan semua orang :|

3 ) widget

Bagi yang nak try pakai widgetindex tu , aku sarankan pakai untuk duatiga bulan jer , sebab tak guna widgetindex tu , memberatkan belogg jer .

Key , that's all . Apa gunanya belogg koang superb-duperb-xtreme-simple ni ?  Banyak hokayy ! Peluangg korang menang cntest blog simple besar , blog korang tak berat . Bila blog tak berat , senang lah orang nak datang , takyah nak tunggu belogg korang loading lelame . ye dokk ?

Nak blogwalking nih . #KBAI c:

Nothing To Say .
Friday, October 14, 2011 @ 9:07 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Hey , baru habis demam ni , ucaplah alhamdulillah sikett . Thanks  :')

Tadi kan , aku sanggup tunggu sampai pukul 11 semata-mata nak tengok teaser . The Boys dari SNSD . Eceh , cantik pulak baju-baju MV diorang . K , tengok ni pulak :

Photobucket



Haih , ramai sokong Kelantan . Nasib baik Terengganu menang . Takdelah malu berdebat dengan penyokong Kelantan . HEHE . Honestly + Seriously , susah nak cari penyokong Terengganu kat kawasan ni . Ramai budak Kelantan . Actually , kat sijil lahir takde pun tulis asal terengganu tapi sebab situlah tempat aku balik bila beraye , ape salahnya sekali-sekala menyokong . Cehh ...

Yang tak best kan , minggu depan peksa ! Dah habis UPSR pun kena peksa , cikgu jaat kan ? Kalau kertas macam KH , KT , okey lagi , ni Seni ni , memang tak terkatalah . Fail punye !

Anyway , doakan yang terbaik untuk Hasreen Muzammil yang baru lepas demam ni ye , kepala pun dah berdenyut-denyut . #KBAI .

Nothing To Say .
@ 9:07 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Hey , baru habis demam ni , ucaplah alhamdulillah sikett . Thanks  :')

Tadi kan , aku sanggup tunggu sampai pukul 11 semata-mata nak tengok teaser . The Boys dari SNSD . Eceh , cantik pulak baju-baju MV diorang . K , tengok ni pulak :

Photobucket



Haih , ramai sokong Kelantan . Nasib baik Terengganu menang . Takdelah malu berdebat dengan penyokong Kelantan . HEHE . Honestly + Seriously , susah nak cari penyokong Terengganu kat kawasan ni . Ramai budak Kelantan . Actually , kat sijil lahir takde pun tulis asal terengganu tapi sebab situlah tempat aku balik bila beraye , ape salahnya sekali-sekala menyokong . Cehh ...

Yang tak best kan , minggu depan peksa ! Dah habis UPSR pun kena peksa , cikgu jaat kan ? Kalau kertas macam KH , KT , okey lagi , ni Seni ni , memang tak terkatalah . Fail punye !

Anyway , doakan yang terbaik untuk Hasreen Muzammil yang bau lepas demam ni ye , kepala pun dah berdenyut-denyut . #KBAI .

Nothing To Say .
@ 9:04 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Hey , baru habis demam ni , ucaplah alhamdulillah sikett . Thanks  :')

Tadi kan , aku sanggup tunggu sampai pukul 11 semata-mata nak tengok teaser . The Boys dari SNSD . Eceh , cantik pulak baju-baju MV diorang . K , tengok ni pulak :

Photobucket

sila klik untuk mengelakkan ketinggian tahap kerabunan , ye ! ^^

Haih , ramai sokong Kelantan . Nasib baik Terengganu menang . Takdelah malu berdebat dengan penyokong Kelantan . HEHE . Honestly + Seriously , susah nak cari penyokong Terengganu kat kawasan ni . Ramai budak Kelantan . Actually , kat sijil lahir takde pun tulis asal terengganu tapi sebab siulah tempat aku balik bila beraye , ape salahnya sekali-sekala menyokong . Cehh ...

Yang tak best kan , minggu depan peksa ! Dah habis UPSR pun kena peksa , cikgu jaat kan ? Kalau kertas macam KH , KT , okey lagi , ni Seni ni , memang tak terkatalah . Fail punye !

Anyway , doakan yang terbaik untuk Hasreen Muzammil yang bau lepas demam ni ye , kepala pun dah berdenyut-denyut . #KBAI .

I'm Happy Right Now ! ~~
Monday, October 10, 2011 @ 7:06 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalamualaikum , 

Untuk update tentang pertandingan nasyid antara kelas kitorang , pemenang yang ketiga , kelas 6F , baru puas hati aku . Eeeii ... jahat , jahat . Yang kedua , ehem - ehem , 6C lohh ! Yang pertama , --' , 6B , takde moodlah pulak .

Tak aci , tak aci , 6B menang sebab diorang kreatif jer . Ada ke patut diorang hurung budak mana entah jadi mayat ? tergelak ah satu foyer tu . Tapi yang bangga lah , juri iktiraf vokal kitorang sedap . Bangge bangge . 6F ? Okeylah kowt . HEHE . 

NYWAY , cuba tengok minah yang kat atas tu , well , aku sukelah hairstyle tu . Tapi ramai kata tak sesuai untuk aku . Aku bagilah alasan , bukannya nampak pun , pakai tudung . Diorang kate , WHATEVER !
Minah ni senarnya budak korea yang peymes emes dekat japan tu . Bila wartawan tanya pasal hairstyle tu , minah tu cakap tu senarnya rambut palsu jer . 

                                                     wth .

Lastly , sincerely from my heart , 

Photobucket

Still . kecil hati , takde sorang pun blogger wish kat candidates UPSR ni . T^T

I'm Happy Right Now ! ~~
@ 7:04 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalamualaikum , 

Untuk update tentang pertandingan nasyid antara kelas kitorang , pemenang yang ketiga , kelas 6F , baru puas hati aku . Eeeii ... jahat , jahat . Yang kedua , ehem - ehem , 6C lohh ! Yang pertama , --' , 6B , takde moodlah pulak .

Tak aci , tak aci , 6B menang sebab diorang kreatif jer . Ada ke patut diorang hurung budak mana entah jadi mayat ? tergelak ah satu foyer tu . Tapi yang bangga lah , juri iktiraf vokal kitorang sedap . Bangge bangge . 6F ? Okeylah kowt . HEHE . 

NYWAY , cuba tengok minah yang kat atas tu , well , aku sukelah hairstyle tu . Tapi ramai kata tak sesuai untuk aku . Aku bagilah alasan , bukannya nampak pun , pakai tudung . Diorang kate , WHATEVER !
Minah ni senarnya budak korea yang peymes emes dekat japan tu . Bila wartawan tanya pasal hairstyle tu , minah tu cakap tu senarnya rambut palsu jer . 

                                                                       wth .

Lastly , sincerely from my heart , 

Photobucket

Still . kecil hati , takde sorang pun blogger wish kat candidates UPSR ni . T^T

Thank You , My Love ! part 1
Sunday, October 9, 2011 @ 12:28 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Ha! Bila korang bukak blog ni mesti ingat nak citer pasal pakwe-pakwe , kan ? Ooops ! Sorry , ini bukanlah citer yang korang nak . Hehe , pantang korang nampak perkataan 'love' , kan ? Ini citer pasal my friend , almaklumlah , tahun depan tak jumpa lagi dah . Sorang selatan , sorang barat , sorang utara , sorang timur , sorang lagi duduk diam kat sini . Hissh , sedihnya . T^T

My best pal yang pertama , Amni !

Photobucket

Kitorang kenal dari darjah satu lagi . Tapi baru tahun lepas rapat . Sayangnya . Dari dia lah aku pandai sebut perkataan yang aku sebenarnya tak hingin nak sebut . Contohnya , ya , thank you my love , lepas aku tolong dia jer mesti dia sebut empat perkataan tu . Aku pun terikut .

Pernah waktu tu sorang classmate belikan air untuk aku , tak tahu kenapa , dia murah hati , aku katalah thank you my love . Padahal classmate tu lelaki . Dah terbiasa , tersilap pula . Harap-harap dia tak dengar , malu gila !

Photobucket

my best first pal , Akish @ Balqis .

Senarnya orang ramai panggil dia Akish tapi I'm still with Balqis . Entahlah , terbiasa dari tahun lepas lagi kut . HAHA . Dulu kitorang lumbe followers paling ramai . --' Cam sakai jer . Tapi lepas dah terasa bahang kepanasan UPSR , dah tak tanya dah . Lagipun memang aku dah ketinggalan . Dan selalunya , akulah yang paling hebat kritik blog dia , terutama blog berat . Tapi sekarang dah ringan dah .

Dekat sekolah , kitorang ni macam kembar dalam kelas . Bayangkan , takde gempa bumi pun , kitorang duduk bawah meja .Kitorang main gam sambil nyanyi kat bawah meja tu . Sekarang dah tak buat sebab tak muat nak duduk bawah meja . LOL~

Photobucket

This is my first pal . The name , Atiqah . Dulu waktu tahun 3 , aku ngan dia memang tak suka sesama sendiri tau . Gaduh ajer . Lepastu masuk tahun 4 dah okey and jadi best friend sampai sekarang . Kadang-kadang dia merajuk , esoknya dah okey . Jadi aku dah biasa dengan dia .

Dia ni budak ikut trendlah , kalau tu musim domo , kalau boleh satu kedai domo dia nak borong . Kalau musim Angry Bird , dia tak kisah keluarkan duit janji ada barang tu . Gambar kat atas tu , zaman dia minat domo ler tu .

The reason aku panggil diorang my first pal sebab dioranglah yang rapat dengan aku sampai aku tak boleh nak tentukan saper pertama , saper kedua and ketiga . Okey , jumpa di Thank You , My Love ! part 2 !

Info :
Amni - www.amnizubaidah.blogspot.com
Akish - www.blogakishcute.blogspot.com

Happy blogwalking ! ^^

aku gile , aku gile :PP
Thursday, October 6, 2011 @ 6:23 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Halolo , tadi ada banyak nak citer . Tapi sekarang dah blank . Ni dua beradik lah ni . Sepahkan bilik orang . okeke , tak professionallah pakai blog sekadar nak merungut . Okey , bagi lima minit nak pikeh balik . ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ. Okey ! Dah ingat !

1st , tadi final futsal , 6B vs 6F . Mulanya waktu lawan , 6B skor gol tapi bola keluar ikut tepi . KELUAR IKUT TEPI ! bukan MASUK IKUT TEPI . Gol kitorang takde jaring , lek ah . Yang pelik bin ajaib bin malaun ni , cikgu kata TAK MASUK ! terpaksalah buat penalti sebab 6F TAK GOL SATU PUNNNN ! Yang sakit hatinya , aku ni , aku ni , duduk belakang gol enjoy the show ni , nampak mana gol , mana tak gol , 6B gol DUA KALI ! DUA KALI ! tapi ada cikgu kira ? TAK ! CIKGU TAK KIRA ! CIKGU KIRA 6F ! Cishhhhhhh . Sialan . Aku ni yang jadi saksi , citer kat cikgu , cikgu kata tak nampak , tak nampak .

Memanglah cikgu tak nampak , enjoy chit-chat tepi padang jer . --'

Hisshh , buang sifat mazmumah kau tu , kau tulis blog nak santai-santai . Tak yah ah emo lebirr .

Lepas game tu habis , kitorang punya kelas , 6C , lawan suka-suka . Girls vs Boys . Mula-mula sikit jer tau yang join , lama-lama ramai pulak . Bayangkan , perempuan 6C melayu terakhir ni nak lawan dengan lelaki yang ganas ni ? Kalah lah , beb ! Tapi goalkeeper kitorang pun okey gak . HEHE . And then cikgu datang , marah-marah suruh masuk kelas , game dah abis , yelarr cikgu !

6C kalah , tapi kitorang nak buat betul-betul untuk pertandingan nasyid karang . Nak tebus balik . Futsal kalah , takkan nasyid pun nak kalah . Jangan bagi muka kat 6F. Waktu pertandingan muslimah , diorang jugak yang menang . Issh , sakit hatiku ini walaupun aku bukan budak 6B . Dah-dah , jangan ingat lagi . Buat setan sonok jer .

Balqis beli speks nerdy yang macam korea tuh , cikgu tanya , apsal besar sangat bingkainya ? Aku dengan bangganya jawab , trend korea cikgu ! ;D Cikgu bagi tengok gambar kat Tiara Beach Resort tu , ho , lawak gila muka dorang , nasib baik aku tak join . Pandai cikgu amek candid .

That's all . TATA .

Sekolah Macam Rumah Sendiri ^^
Monday, October 3, 2011 @ 7:59 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

This is my second oppa , Kim Hyun Joong . Awak , janganlah sembur air kat saya , tempias tau ! K , enough wif fake love . love ? tukar , fake fan , maybe ? Mulanya memanglah kenal dia tapi lepas tengok BOF , homai , comelnyeeee ! Ketinggalan zaman tamadun betul , baru sekarang tengok BOF --'

Oppa aku yang pertama , Kwangmin . HOEMGEEE , comel gila ! Kalah Kucing Parsi . Euww , budak hensem disamakan dengan kucing parsi ? jatuh standadlah , beb ! Tapi yang paling aku minat mestilah SNSD , yang laris jualan album kat Jepun tu . Semua comel ! Tak bestlah maaduu punya website . Dia bagi tengok episode 1 . Pastu episode 2 kena sign-up . Ish , tahulah kita under-age . Anti-klimaks betul ! Nak tengok spy myung-wol , heroin dia comel tapi nampak garang . Kalau beli setbox , in your dreams ! harga 99.90 sapa nak korek ?

Full stop . Cukuplah pasal korea-korea ni . Buat sakit hati jer tengok trend diorang pakai speks skema . Jeles tau ! Pagi tadi tahun 6 semua main futball dan futsall . Yang frustnya , kelas kitorang kalah fotball . Agaknya kalau ada cheerleaders , baru semangat kowt . futsal esok . Doakan kitorang eh ? Pastu lepas rehat , duduk dalam kelas . Kitorang praktis nasyid untuk hari Jumaat . Budak laki praktis main-mainlah . Sakit hati betul !

Kbai * cerita tak sama macam tajuk ! FAIL ! *