follow | dash
Fearless
Confessions of 2012
Friday, December 21, 2012 @ 12:16 AM | 1 yeolli(s)

\Assalammualaikum/. Hai. Yeah tengok tajuk atas tu. K susahnya nak cerita ni. Haih. Buat jelah. Sebelum tu, sila pasang lagu I Knew You Were Trouble by Taylor Swift sebagai penambah perisa entri ni. Kalau tak suka Taylor Swift lantak pilah. Pasang lagu yang sedih tau. SEDIH TAU. Hamek kau kena dah Caps Lock. K back to the topic.

Tadi aku stalk blog seorang hamba Allah. Kawan dulu. Bukan main semangat aku tekan older post. Tak tahulah nak put link dia. Maybe tak kut. But the thing is, aku banyak fikir pasal cerita dia. I mean, masalah dia. Aku fikir balik pasal masalah aku. Macam serupa je. Tapi takdelah macam dia. Masalah pasal friends etc. Siapa kata aku takde. Aku pun ada. Tapi bila fikir balik, semuanya mula dari aku.

Macam, orang kata aku gedik pun aku nak merajuk. Bukannya first time aku kena panggil gedik. Tapi tulah. Aku dah berubah. Aku ni mula jadi sensitif. Padahal dulu orang ejek nama bapak pun aku ejek balik. Aku banyak terasa. Padahal aku tahu diorang mainmain je. Aku asyik fikir pasal aku je. Pastu mulalah aku menangis waktu solat. Mulalah aku fikir
Kenapalah aku masuk sini. Kenapalah aku tak stay dekat JESS je. Padahal dulu target aku masuk situ je. Tak terfikir nak masuk sini. Kenapalah aku bodoh sangat masuk sini. 
Ladies and gentlemen, inilah namanya menyalahkan takdir. Menyalahkan Qada' dan Qadar. Aku tak sedar dulu. Aku tak sedar aku salahkan Allah. Ya Allah, aku insaf T^T Then aku mula fikir balik,

Ntahtah kalau aku stay JESS ujian dia lagi teruk. Allah je tahu.
Ladies and gentlemen, aku mula fikir pasal ni bila? Waktu cuti. Rewind balik 2012. Macam vangang kan? Tapi aku rasa, problem pasal friends ni memang semua orang kena, kan? Yelah, kitorang pre-teen. Jiwa menggelodak. Bad mood selalu. Terasa takyah cakaplah. Memang kena punya. Bila aku tengok geng lain punya problem, baru aku sedar bukan aku sorang je kena. Disisih, rasa macam tak layak, kena buli.

Aha! Kena buli ni, sometimes kita tak sedar pun kita buli dia. Kita tak rasa pun macam kita ni melebih-lebih kenakan dia. Sampailah tu dikira kes buli. Tetiba teringat budak katil empat. Kadangkadang aku rasa macam dia yang betul. Kadangkadang aku rasa kitoranglah betul. Tulah. Sebab kita pun ingat yang buli ni kes pukul pukul je kan? Tak tahu apa maksud buli sebenar. Panjang gila aku blogging. Macam pakar kaunseling pulak kan? Muahaha. Ex-PRS katakan. K stop it here. Harap sangat bakal students mrsm tahun depan baca. Taknak diorang buat mistake yang sama x
 

Heyyo I Got A Boy!
Thursday, December 20, 2012 @ 11:33 PM | 0 yeolli(s)

\Assalammualaikum/ Annyeong. Mood: Kpop Fever. Hey guys, Our Queens are back! Our Angels are back! Our girls are back! Haha. Sones fever. Mianhae. Pic dekat atas tu cukup sembilan orang. Cubalah kira :D Tengok my Sunny tu nakal gila main bantal. Aigoo. Dengan rambut pink dia. Rambut dia banyak kali kena dye. Tak rosak ke rambut dia :/ Sekejap blonde, pink, and then, PURPLE?

Theme colour blog pun dah tukar warna purple gitu. Ikut rambut Sunny katakan. Muahaha. Nanti diorang buat comeback 1 Januari 2013. Dear SM Entertaiment, why 1 January? Punyalah ada 365 tarikh nak juga amik 1 Januari. Tak tahu ke waktu tu orang dah balik maktab? Tak kesian lansung. Sedih ni. Sampai hati SM. Bakar office karang baru tahu. Haha. Apa lah aku meraban ni?

Cantik kan studio dia? Macam rumah Barbie. Semua Pink gitu. Haha. Seriously guys, korang kena tengok Dancing Queen MV. From 2008 aegyo girls to 2013 hiphop queens. Rupa Sunny, Jessica dengan Hyoyeon pun dah berubah. Sooyoung pun sama. Five years totally change them.

Oh yeah, ada tak yang minat Sophie Kinsella dekat sini? Banyak suka woo novel dia. Waktu tengok movie Confessions of a Shopaholic tu, best gila. And then, dekat Jess, ada satu buku Sophie Kinsella, Twenties Girl tapi tak sempat nak habiskan sebab kena pindah. Baru minggu lepas beli. Best sangat. Reminds me of Titanic. Tapi hantu dia kelakar gila. Itulah kali pertama aku baca buku sambil ketawa. Haha. Geeky right? Oh, Twenties Girl tu novel seram tapi takdelah seram sangat. Kelakar adalah. Haha. Kbye guys. Jangan lupa tengok MV I Got A Boy 1 Januari nanti and baca novel Twenties Girl :D x

A bukit of roses
Monday, December 17, 2012 @ 3:17 AM | 1 yeolli(s)

Assalammualaikum. Hello :) Baru selesai watching Titanic. Uuu menangis okey. Siap peluk bantal gitu. Sedih sangat. Actually, bukannya first time tengok. Tapi waktu first time tengok tu aku kecil lagi. Lima enam tahun gitu. Waktu tu, my mum menangis bukan main lagi. Aku gelakkan. Kata, tengok citer pun nangis. Sekarang kena sendiri. Itulah balasan gelakkan orang.

Paling sadis bila atuk dengan nenek tu pasrah je and then diaorang baring atas katil, hold each other hands, mati samasama. Okey, menangis waktu tu. And bila anakanak sorang daddy ni menangis taknak berpisah dengan bapak dia then bapak dia kata, "It's going to be a short goodbye." Air mata banyak keluar waktu tu. Aku citer macam aku sorang je tengok Titanic. Lol. Stop it then. Before that, watch this.

Ini semua dialog dalam Titanic. Ehhhh kata nak stop tadi. K weih. Stop for real. School dah nak dekat. Harapnya maktab pasang wifi macam yang diorang cakap dulu. Harapnya boleh pakai iPad nanti. Samsung tab pun jadilah. Tapi nanti mesti fb kena block. Twitter tak kena block tapi tak boleh log in. Rasanya Ask.fm tak kowt. Kowtlah. Haha. Dekat atas tu twittah saya. Click here.  Recently listened to I Knew You Were Trouble by Taylor Swift. Banyak suka itu lagu. Biarlah masalah dia dengan Directioners. Not my problem.  Hoho kbye guys x

Do's and Don'ts
Tuesday, December 11, 2012 @ 10:56 PM | 1 yeolli(s)

Assalammualaikum. Happy 12.12.12 :D Although aku takdelah excited sangat dengan tarikh harini. Aku nak buat new year list, macam tahuntahun lepas aku buat. Ingatkan nak buat waktu 1 January 2013 tapi waktu tu I'm off to MJSC Alor Gajah. Huwah tak sukanya bila teringatkan tempat macam prison tu -.- K, New Year list. Jeng jeng jengggggggg

Life as a muslim

   Life as a boarding school student


Haa banyak betul listnya.  Macam step nak buat resipi pulak kan. Cakap pasal resipi, aku tak lunch lagi. Haiyo. Kalau LDP baca pasal mp3 dengan phone haram mati aku. Haha. Macamlah takde yang bawa phone haram. Phone cokia aku pun dah hilang. Nantilah cari. Sehari sebelum berangkat baru nak packing semua. Haha. Kbye guys. Have a great date x

Total Luck
Monday, December 10, 2012 @ 5:45 AM | 0 yeolli(s)

Assalammualaikum. Holla. Bonjour. Annyeong. Hello. Saya update blog ni sebenarnya takde apa pun. Saja bosan. Hikhok. Selama aku cuti ni apa yang aku buat ha? Facebooking, tweeting, asking, blogging, eating, sleeping, solating, segala yang ting tinglah. Waktu malam, homeworking. Memang tak boleh bertimbun lagi homework. Kertas maths dengan agama pun dah hilang. Kena tanya sanasini. Haish. Nasib baik sejarah dah siap. Happy tahap pergi concert Kpop gituuu :D

Tapi, concert yang diorang buat tu aku tak boleh pergi :( Nak juga pergi tapi tiketnya mahal sangat. Ceh. Tapi takpe, saya tak minat boy group. Saya minat girl group. Cakap pasal kpop, barubaru ni birthday Yuri SNSD dengan Minho SHINee :D

K, macam post pasal birthday Myungsoo, aku nak cerita macam mana aku kenal idol kpop. Huahuahua. Yuri SNSD, aku kenal melalui SNSDlah. SNSD pulak aku kenal melalui Sunny SNSD. Sunny SNSD pulak aku kenal melalui Aidil Hakim. Haha. Aku ingat lagi. Waktu tu Afiqah post mv Gee lepastu Aten post mv Oh! untuk My School Rocks punya contest. Kemudian, Aidil kenalkan aku fanpage Sunny SNSD. Dari situ aku kenal Sunny, SNSD, dan Yuri. Dulu aku konfius antara Yuri dengan Yoona. Macam serupa aja. Waktu tu, aku year five kowt. Hampir dua tahun lepaslah kan? Huah lamanya :O

Minho pulak aku kenal dari mv Gee. Tapi aku minat Taemin dulu. Kononnya lah. Tapi sekarang aku tak kenal pun Taemin mana satu. Aku kenal Minho je. Alamak melting weih tengok dia dalam To The Beautiful You. Kenapa dia sweet sangat? Sanggup betulkan lampu, sanggup halang dari terkena air kotor, sanggup loket mak dia hilang daripada tengok Sulli lemas. Weih, orang Korea memang sweet eh? Nak fly dekat planet Matoki sekarang boleh tak? Haha.

Cuba tengok blog sekarang. Lain kan? Cantik tak cantik tak? Kredits to ze owner of the skins. Tak sabar nak jumpa bebudak mrsm. Tak sabar nak story morry pasal apa yang mah parents cerita. Mesti Ilham suka sebab dia suka cerita sebegini. Mesti Jeeha jeles sebab cerita ni lagi sweet dari Vanila Coklat fav drama dia. Eee tak sabar tak sabar :D Kbye x

Wandom Posh
Monday, December 3, 2012 @ 5:40 PM | 0 yeolli(s)

Assalammualaikum. Hai. Saya Hasreen Muzammil. Terima kasih sebab sudi kunjungi blog saya. Harap follow ^.^ Hoho, aku dalam mood jadi budak skema dan newbie. Lalala :3 Wandom Posh. Wandom Posh. Lolololol. K, so where should I start? Perlu ke start dengan phone baruuuuuuuuu?

Yup, aku dapat phone baru. Samsung Y warna putih. And the colour of le cover warna turquoise, my second fav colour. Eh, betul ke eja tu? Ni kali ketiga aku tukar phone -_- Ya, saya careless. So what? Haha. Tapi aku nak jaga phone baru ni elokelok sebab susah okey nak dapat. Rasa macam setiap tahun aku hilang phone. Haha.

Aku ada terfikir nak kerja sematamata sebab nak beli phone ni. Haha. Tapi kawankawan semua buat muka mak nenek. Berkerutkerut. Najeeha dengan Ainaa paling marah. Haha. Aku still buat though, kerja menjual. Siapa ada ingat muka penjual hanger seluruh blok aspuri? Lol. Lepas kemas stor secara besarbesaran, hangerhanger yang takde tuan tu aku jual. Hasilnya, RM2.70. Nak beli nasi goreng kafe letak ayam goreng tambah dengan air milo pun tak lepas. Tapi takpe, bersyukur :)

Aku tak give up dekat situ je. Aku jual stok kawankawan. Like, cookies, maggi and stuff. Thanks to Najeeha, Hannah, Ainaa sebab jadi pemborong. Lalala. Paling laku Quaker Oat Cookies perisa Chocolate Chip. Tapi aku tak berapa suka makan bende tu, sebab aku tak pandai makan biskut dan segala. Habis tumpah macam budak dua tahun. Selebihnya, duit topup dari atuk, unclengah dan ibu. Hikhok. Kesimpulannya: Miracle is another name of hard work.

Sebenarnya, boleh je minta pakai bodek je tapi sebab adik aku pun minta benda yang sama untuk upsr dia. Haktui. Aku kena buat macammacam nak dapatkan duit. Haha. Siap buat list lagi tau. Jangan mainmain. Tapi list tu end up in the rubbish bin. Kesimpulannya: Hasreen cuma hangathangat tahi ayam -_-

Well, guess title post tak patut diletak 'Wandom Posh' sebab dari hujung entri sampai hujung entri (?) cakap pasal phone je. Haha. Apa aku kesah? Haha. Kbye :)