follow | dash
Fearless
#200
Wednesday, January 18, 2012 @ 10:47 PM | 3 yeolli(s)

Photobucket





Assalammualaikum. Konichiwa. Besar sangat ke pic bjd tu? sabar jelah kweh? Comel kan bjd ni? :)

Thanks to everyone or anyone or stranger or anon. Sekarang ni follower aku dah cecah 200. 200 nak bega. haktui. Sebenarnya aku target 200 follower sebelum twentytwelve datang. Tapi tak dapat. And then aku target 200 sebelum pergi mrsm. Alhamdulillah dapat :) thanks.

Hari jumaat ni last day aku pergi JESS. Malangnya, aku tak boleh belajar for da last time hari jumaat. Nak kena hantar buku spbt and whatever tu. Sorry ye guys. I screwed everything. Ekceli hari khamis that mean hari ni, aku sepatutnya datang. Balqis and Amalin bersusah payah nak bawa phone pergi sekolah. Risky gile -.-
SORRY. MIANHAE. MAAF.

Dahlah 21st tak boleh datang -..- sorry ye? sorry sesangat. Mesti Balqis ngan Amalin bengang gile. Namoo bengangbengang. Nanti tak comel dah :')


Uuuu... ni antara memories tahun lepas. Kitorang tak kawan dengan Balqis. Lastlast ada program motivasi. Menangis kitorang. Sampai pelukpeluk gitu. Kalah cerite Korea :P But honestly, kitoranglah yang paling 'terasa' dengan motivasi tu. Unluckily, Amni takdop waktu tu :')



Ni pula waktu 2010. Japjap, dua tahun lepaslah kan? Wahh, gile lama. Tahun nilah aku rapat dengan Amni. Tahun ni jugalah aku kenal Balqis. And I guess, tahun ni jugelah aku dengan Atiqah dah berbaik. kowt. Waktu darjah tige aku dengan atiqah gaduh. haha. gile punye orang. Tahun lepas baru aku tahu Balqis sekelas dengan aku waktu darjah dua. Gile kan? Terlalu gile -..-

Dah panjang rupanya entri aku. Kepada kawankawan aku, followers, and sesape saje, maafkan segala salah silap aku ye? Thanks. Sorry. Byebye :'( 



ASRAMA T-T
Saturday, January 14, 2012 @ 7:36 PM | 0 yeolli(s)


Assalammualaikum, penduduk bumi sekalian. Selamat sejahtera penduduk kerusi di hadapan lappy. Atau komputer :P

*sigh* Minggu ni, minggu terakhir aku dekat JESS. Macam bengungs je. Dah elokelok dapat JESS, tetibe dapat tawaran asmara. Oopss, asrama. Kfine, tak kelakar pun. JESS diiktiraf Sekolah Terbaik Negeri Selangor. Tu aku sayang nak tinggalkan JESS.

Mak aku yeye kata pilihan di tangan aku. Take it or leave it. Andthen dia kata, seeloknya pergilah. Pastu mak aku ngadu dekat atukOpah. mak aku kata aku taknak pergi. Kalau dah kene sound dengan atuk ngan opah tu, alamatnya pergilah -.-

I never thought ada gang yang lebih cool daripada *cough*. Tak boleh gitau, nanti diorang block aku. Naya tau! Aku suka Atikah ngan Nadhi yang lepas cakap. Aku suka Amalin si loudspeaker. Aku suka Danisyah yang comel. Aku pun dah tak kekok kawan dengan budak sebolah aku. Sekarang dia bukan anon bagi aku.

Kesimpulannya, aku dah boleh sesuaikan diri di JESS. asrama? entahlah. Ada budak masuk Seri puteri kata dia asyik kena marah dengan senior je. Kecut aku. Pastu doktor yang buat medical check-up tu tanya aku, mrsm mana?

Aku pun jawablah dengan jujur. #cehayat Pastu dia kata Sekolah yang berhantu tu? Aku macam pfft je. Aku dah elok rela pergi mrsm tetibe dia runtuhkan keyakinan aku. #AyatSkemaLagi 

Harapnya aku boleh survive dekat mrsm tu.
SMK JALAN EMPAT, HWAITING!
JALAN EMPAT SECONDARY SCHOOL, SARANGHAEYO!

Nak promote kejap ==> Fanpage SNSD.



Freebies: BoboiBoy Back To Top
Sunday, January 8, 2012 @ 12:43 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum :3

Wah~ aku tetibe rajin buat freebies. Aku nak buat freebies back to top boboiboy. Srsly, aku suka tengok citer Boboiboy dengan adikberodik. Kitorang lompatlompat nyanyi lagu opening dia. HAHA. actually, kat sekolah pungg aku nyanyi ngan classmate. Owh, tu dulu. Waktu senior year. Waktu darjah enam :(

Nyway, nah ambil. Kalau rajin kredit k? :)

 Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Back%20to%20Top%20from%20blog/images-1.png
Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Back%20to%20Top%20from%20blog/3.png

 Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Back%20to%20Top%20from%20blog/2.png
Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Back%20to%20Top%20from%20blog/1.png
okey, dah habis. kalau ade request Tok Aba si atuk Boboiboy tu saya buat k? HAHA. Macamlah ada yang nak pakai freebies aku -..-

Paperpun, sokonglah buatan Malaysia. Rasarasa kalau PM baca blog aku, dia terharu tak? Hoho. Sudah jauh khayalanku. KBAI :3

School Life :D
Saturday, January 7, 2012 @ 3:01 PM | 0 yeolli(s)

               Photobucket

Assalammualaikum & Annyeong :D

Huff, sekolah rendah dengan sekolah menengah lain gila dowh. Tak boleh salin nota lambat-lambat. Nak kena rehat tak boleh lambat-lambat. And most of all sekolah tu macam tempat asing. Semua benda nak tengok, kan? Macam jakun pun ada. Ngehngeh :)

Old Friends
Nasib baik ada kawankawan lama. Takdelah rasa macam takut jalan satu bangunan sekolah tu. Pastu adalah kawan nak berborak. Kawan yang tak rapat pun boleh jadi rapat. Teringat waktu tu, ternampak Arekish. Fuhh, kacau je orang tengah cakap semata-mata nak jumpa Arekish. Haha.

Sekolah
Sekolah dia cantik. Guru-guru dia pula garanggarang. Waktu sekolah rendah, aku tahu ada sorang je guru disiplin. Masuk menengah ni, cikgu tu guru disiplin, cikgu ni guru disiplin. Owh~ saya lagi rela ada Cikgu Sivagami gummy~

Kenalan Baru
Saya ni susah sikit nak buat kawan. Tapi senyum kat orang tu adalah. Taknak dilabel sombong katakan. Sorang classmate saya tu duduk sebelah saya. Nama dia, saya tau waktu secondth day, Alia. Tapi saya perasan nama ayah dia dulu, baru nama dia. Haha, budaya lama masih tak ditinggalkan.

Andthen, saya berkenalan dengan Kak Aida. Mak dia tumpangkan saya ke sekolah. Ayah saya tumpangkan Kak Aida balik sekolah. Kak Aida ni baik, comel, berbudi bahasa. Sometimes I wanna be like her. Semua orang senang. Kak Aida ni aku ingat macam senior sombongsombong kan. Rupanya tak. Kat sekolah kalau tembung tu senyum ke lambai ke. Kak Aida tu semua baiklah T-T

Status
25 haribulan saya ke Alor Gajah. Nak masuk asrama dekat sana. Tak tahulah ni pilihan terbaik. Wish me luck :D