follow | dash
Fearless
2012 :')
Saturday, December 31, 2011 @ 4:27 AM | 0 yeolli(s)


Assalammualaikum :'3

Tahun depan 2012. Okayy, I mean, esok dah 2012. Kenangan 2011 takku lupa. Ada yang best. Ada yang bengang. Ada yang macam what the. Aku dedicate this entry untuk segala kenangan 2011 aku. Eheh. Psst... ada satu secret ngetop saya nak cerite :D

Kenangan yang best, for me waktu pergi camping kutt. K bukan camping tapi aktiviti dia lasak sikit. I remember kena pacat malam-malam. Pastu melalak dekat tandas besar tu. Malu betul dekat sorang adik tu. Dialah yang 'tanggalkan' pacat tu.

And saya ada pergi TBR untuk mantapkan skill UPSR. HOO~ ayat :D K best. Tupun sebab menang kumpulan terbaik. HAHA. Jangan jelly yow~ #terkeluarbahasarempit:P

Yang thrill, ofcoz lah waktu peksa UPSR. Not much to say. Pastu ada PSRA. Teringat waktu saya tertukar kertas soalan dengan kertas jawapan. You know what? esoknya pengawas tu kata macam ni, "semalam ada budak tertukar kertas soalan dengan jawapan" Pastu satu kelas tu pandang-pandang saya. Sengih perli diorang TToTT

Andthen, saya buat bunyi pop pop lepas habis kertas. Budak comel sebelah saya pun buat bunyi pop pop tu. Tapi bunyi pop pop dia kuat. Nak tergelak saya. Sebelah saya satu lagi pulak lawan alarm jam. Mentangmentang jam digital -.-

K ni secret ngetop saya. #Harapnyaibutakbacaentrini saya 143 seseorang. Apa maksudnya? Pikehlar sendiri :p KBAI.

New Skin Bebeh :D
Wednesday, December 28, 2011 @ 7:58 AM | 0 yeolli(s)




Photobucket

Assalammualaikum :3

Miss me ? Hoho, aku ni sekarang dah pandai bajetbajet. Uhh, tak. Dari dulu aku membajet. Tapi tak perasan. Yoko? Hah, sape kesah :p

Aku pakai new skin. Omey tak? comel kan? kalau aku yang buat, =..= Boleh rosak kod-kodnya.

Lately saya sibuk dengan fanfic saya. Kyaa~ nak tengok? picett sini :D andthen tak tahulah trend ke hapo, ramai yang buat fanfic. Jyeah kawan aku pun ada buat. Meh lepak kat situ :3 picett sini dan sini :D

And pleaseeeee, follow my twitter :D tekan sini kuatkuat :) . Desperate sudahh . HAHA. Aku cuma boring tengok timeline tak gerakgerak. Pasal FB pulak, kalau awak ni pemes memang bestlah. Ada jer nak borak. Lain macam saya. Nasib baik genggeng saya selalu on. Time ni diorang on tapi nantilah. Hehe.

Sekarang saya addicted dengan lagu U-Go-Girl. Tengok Invicible Youth, Hyuna dengan Yuri nyanyi lagu tu. HAHA. Okey takde saper kesah. kfoiinnnnnnnneee. Taknak mengarut banyakbanyak. Kbai.

#2 Wordless Wednesday
Thursday, December 22, 2011 @ 2:52 AM | 0 yeolli(s)


Depress ? maybe .
Monday, December 19, 2011 @ 2:06 AM | 2 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum :)

Huii , blog aku ni macam sarang burung musim bertelur jee . Senyap semacam . Aku blogwalking jugak , tapi bw sikit jer . About 5-10 blogs a day . #HAHAnakbajet

Itulah padahnya apabila fokus ke lain . Aku menghilang ke FB , twitter and fanfic aku . pfft , citer fanfic aku ni cam.....(\\-.-//) entahlaa . Lagi best layan FF Jojo-unnie punye . HAHA , tak tipuu~

aku ni pun update sebab taknak korang ingat aku kene culik dengan alien ke ape . Pebende alah kau merepek ni , Hasreen ? HAHA . Tapi best gak laa , aku brainwash Amni bace FF . Addicted lah jugak :D

Okeylaa , byebye , tak tahu nak citer ape , karang merapu susah pulak . Ehhhhh , kejap . owl necklace tu cantiklaa , tapi ade orang kata haremm pakai . Tak tahu naper . ehhhh , byebye . muahmuah . KEJAPP , tapi mustache necklace pun okeyy gak an ? Atuk aku bagi RM500 :p haha , okeybabai .

Mianhae, Unnie :(
Friday, December 16, 2011 @ 7:02 PM | 4 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum :)
Aku bace postpost aku yang sebelumnya, aku sendiri meluat asyik sebut annyeonganyeongXD

Saya baca satu note ni dekat fanpage Sunny SNSD. Sunny and Yoona bowed 90 degrees to A-Pink, kumpulan yang saya teramatlah benci . Lepas baca tu , woahh , SNSD pun boleh baik ngan A-Pink , aku takkan nak benci kumpulan rookie .

Dan pada waktu ini ,  saya delare , SAYA TAKKAN BENCI APINK LAGI .
okey, stop, aku meluat =.='

Saya buat fanfic :D Mehlaa baca . Cerita aku ni merapu sikit . Tapi sekolah dia saya bayangkan sekolah Shinwa dekat BOF tu . Kyaa~ kalaulah aku dapat sekolah macam tu >.<

Right This Way To My Fanfic Blog -------> MA FANFIC :D

Maybe ni je kutt . KBYE :)

Trouble Maker 1
Thursday, December 15, 2011 @ 7:08 PM | 0 yeolli(s)

Photobucket


          Tengku Rania mengatur langkah memasuki hallway SMK Harrington dengan penuh elegen. Tentu Tengku Rania perlu tampil elegen setiap masa. Dia bukan sahaja mempunyai darah diraja. Dia juga salah seorang pelajar yang bijak pandai. Tengku Rania pernah membanggakan negaranya dengan menyandang tempat pertama International  Sudoku Contest yang diadakan di Jepun
.
          Itupun...selepas dia enter hallway SMK Harrington. Hallway SMK Harrington setaraf seperti hall of fame seperti Hollywood. Kehidupan pelajar-pelajar SMK Harrington yang penuh privasi dari paparazzi bermula selepas mereka melepas hallway SMK Harrington.

          Selepas Tengku Rania, permaidani merah yang panjang satu meter itu dipijak oleh Qalissa Sakura Bt. Dato’ Idris. Qalissa gadis yang sering menghiasi majalah-majalah hiburan mahupun politik. Dato’ Idris ialah seorang ahli politik berpengaruh. Qalissa juga mendapat tempias politik Dato’ Idris.

        Namun, Qalissa tidak mahu dikenali kerana nama bapanya. Dia cuba berdiri dengan sendiri dengan menyertai sebuah agensi model. Fesyen-fesyen yang diperagakannya pasti laris dalam masa seminggu sahaja. Tetapi dia tidak menerima tawaran  menyertai pertunjukan fesyen di luar negara. Dia mahu fokus terhadap pelajarannya terlebih dahulu.

          Selepas Qalissa berjalan memasuki SMK Harrington, Dhi Hana, penyanyi ciilik mengikut langkah Qalissa. Peminat-peminatnya bersorak. Ada yang menjerit meminta tanda tangan. Dhi memberi tanda tangan kepada peminat-peminatnya. Walaupun pada waktu itu mereka patut berada di sekolah masing-masing, mereka tetap berkeras mahu bertemu penyanyi cilik antara bangsa itu.

          Itulah tempias glamor dan populariti Tengku Rania Bt. Tengku Nazaruddin, Qalissa Sakura Bt. Dato’ Idris dan Dhi Hana. Mereka disayangi, popular. Tetapi seperti remaja lain, mereka juga nakal di sekolah. Namun kenakalan mereka tidak keterlaluan. Guru-guru mereka masih boleh tersenyum. Rakan-rakan mereka masih boleh ketawa dengan telatah mereka. Disebabkan kenakalan mereka dan nilai sahabat mereka yang tinggi, rakan-rakan mereka menggelar mereka The Triple Trouble Maker.            

Saya ada , awak ?
Tuesday, December 13, 2011 @ 4:20 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum :]

Saya dah terlepas ujian kemasukan IGSCE . Tak pernah dengar ? Dia macam MRSM cume die ade program english . Saya taklah sebagus itu nak masuk IGSCE cume saje trytry . Tapi sekolah die cantik , sebab sekolah tu baru lagi . 

Saya nak cakap , yang saya dah ade twitter #kereklaakaunakciterdahadetwitter# saya ni lembap sikit . Baru sekarang ada twitter . Semua dah ade . Saya je takde . Klik sini untuk ke twitter saya . Saya follow awak okey , dan awak follow saya :D

Disebabkan saya dah tak perlu risau tentang IGSCE , saya akan lancarkan projek pembangunan bangunan tertinggi fanfic saya . Tajuk die TROBLE MAKER , inspired by Hyuna 4Minute & Hyunseung B2ST song . Tapi saya tak publish dekat sini . Saya publish dekat secondary blog saya #carakaucakapmacamadaorangnakbace:|

And thanks to Hani Fathiah , dia pernah collaborate dengan saya hasilkan satu cerite , eventhough tak terkenal . Buku cerite tu pun dah hilang entah ke mane :p

KBYE , NAK SIAPKAN FANFIC SAYA .


#1 Wordless Wednesday
Tuesday, December 6, 2011 @ 10:56 PM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Saye suke dia !
Monday, December 5, 2011 @ 4:08 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum , saya Maya , rakan Hasreen :D

Jangan tanya saya kenapa saya pakai blog dia untuk update cerite tentang saya . Oh , dan nama saya sedap kan ? ala-ala Maya Karin :D

Saya nak buat pengakuan . Saya ada minat pada sorang budak ni . Biar saya kenalkan dia dengan nama Mister saje . Dia lagi pandai dari saya . Dialah inspirasi saya untuk terus maju di alam persekolahan . Jangan gelak pasal ayat saya . I mean it .

Dalam sukan , dialah yang paling menyerlah . Saya ni cuma berusaha ala kadar je . Tapi saya suka tengok dia bersungguh-sungguh untuk rumah sukan dia . I mean , rumah sukan kami :D

Dan pada suatu hari , saya naik kelas ke kelas dia . Saya dapat duduk di belakang dia . Rakan kelas dia semua sombong dengan saya . Termasuk juga dia T^T

Tetapi yang saya pelik , dia kan selalu pandang-pandang belakang kalau ade chance . Hati saya berbunga setiap kali dia pandang belakang .

Pada tarikh 16 Ogos , yaitu hari jadi saya , Mister berdiri atas kerusi dan confess dia suka seseorang . Pada masa tu , saya harap sangat dia sebut nama saya . Namun , hati saya terpatah dua apabila dia kata dia suka orang yang duduk di sebelah saya .

Patutlah dia selalu pandang belakang . Usha budak sebelah saya rupanya . Awak tahu tak macam mana rasanya ? Oh , malunya . Selama saya sukakan dia rupa-rupanya dia suka orang lain T^T

Nasib baik saya tak suka dia dalam-dalam . Jyeahh , macam mana nak suka orang yang saya tak kenal ? Mister ? whattheluls. Awak terkenalah . Saya tak suka pun Mister . Saya , yang sedang menaip dengan lembapnya ni ialah Hasreen Muzammil . Not Maya . Saya takde kawan nama Maya .

Mianhae okey ? saya boring .

This entry is inspired by : Mania Story :)

Contest Sweet Memories Wif BFF
Saturday, December 3, 2011 @ 8:58 PM | 0 yeolli(s)

Photobucket


Assalammualaikum :D

Aku join satu kontes dari blog ni :) info lebih lanjut boleh tekan linkey tu .

Photobucket


eh , pendek pulak aku punye entri . Tuan punye contest , saya panjangkan ye :)

Okayy , gambar ni diambil semasa sedang menunggu KFC . jyeahh , kitorang punye makanan jamuan KFC , jelly tak ? :p Inilah gambar kenangan saya ngan BFF . Tahun depan kite dah tak sehaluan . Dramatiknye ayatt :D

Sorry lah , ini je gambar yang paling ngetop saya bersama rerakan . rerakan ? luls . Saya tak banyak tangkap gambar . Saya juga bukan buruan paparazzi . Cehh , bagai artis gituh :D

KBAI . tu jelah kowtt . Bukannya panjang mana pun .
PS ; gambar ni editted .

OMO , HOT NEWS !
@ 1:29 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum :)

Hot news , weih , gile hot , terlebeh hot , yeahh , in a minute , you could go kebabababooom ! sebab ia hot sesangat . OFCOZ  , neraka lagi hot ;)

Girls' Generation make you feel the heat nak datang negara Harimau Malaya . Macam tak percaye jer . Oh no , kene cepatcepat beli tiket . Eh , nak tanyelah . Budak bawah 18 boleh masuk tak ? teheeee , because I'm soooooooooooooooooooooo tak sabar nak jumpe diorang . Here's the link : WAJIB BUKAK

tadi aku pergi JomHeboh . penatlaa . Aku main yang lompatlompat tu . Gile bosann . Pastu aku beli maggi . Untuk stok harian kalau lapar . Okeyy , aku boring dowh . Sesape buat contest , invite lah aku . Sesaper nak main game , taglah aku . Lagi best dapat yang challenge berday tu .

Okayy , stop mumble here . Adios !

tah pape -.-
Thursday, December 1, 2011 @ 1:00 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Annyeong , Assalammualaikum :D

Okayy , aku teramatlah bosan . Aku rase lagi best duduk kat sekolah walaupun tak belajar . At least waktu pagi boleh main bola . Waktu lepas rehat lepak kat kelas kawan , atau tengok budak main bola , atau duduk kat makmal komputer , atau buat pertandingan sandwich :D

Hape aku merepek ni ? -.- okayy , aku rase aku takde ape nak citer selain citer ni . Citer ni tak bosan kot . Foine , citer ni best bagi peminat KPOP , POP jer . wtv , korang dah masuk blog aku , takde pilihan , korang kene bace jugak ! bwahahaha , amacam gelak aku ? devilish tak ? :p

MAMA 2011 diadakan di Singapore . Nak tahu ape maksud MAMA 2011 ? no , bukan mama yang jage korang siang malam tu . Ini MAMA = Mnet Asian Music Awards .

My favorite group is Girls Generation @ SNSD . Diorang menang due awards . Artist Of The Year and Female Group . Banggebangge :D And then diorang buat special performance . REMIX THE BOYS . ooohhh , i love it :D

Harini , aku takde keje , aku tengok MV KPOP , aku minat lagu Ma Boy :D

That's All , KBAI :)