follow | dash
Fearless
I MISS YOU TOO^^
Tuesday, November 29, 2011 @ 5:34 PM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Annyeong !

Okey , entri yang aku buat ni berkaitan dengan , ehemehem , blog ni ,KAKFIZAH:)

Akak , aloo , Hasreen pun miss akak . Ada satu time tu , Hasreen pergi lari dengan Atiqah ngan kekawan lain , kitorang malas nak mengaji , eheh . Pastu kitorang main asrama-asrama , tetibe teringat akak . EHEH .

Tapi kitorang tak berape main asrama-asrama tu , sebabbb , maybe kitorang dah besar kowt ? AHAKS , macam manelah akak bayangkan kitorang sekarang ni yer ? Dah besar ? luls .

Akak , yeahhh , Hasreen ingat kite nyanyi lagu love story tu , tapi sekarang ? Hmm , Hasreen pun dah lame tak test suare nyanyi lagu tu , lirik pun tak ingat , asyik ingat KPOPPPP jer . Ahh , sorry ye akak ? Tapi kitorang takkan lupe lagu tu . Aaaa , jangan marah eh akak ? Nanti tak cantik muke tu -,-

Main spa-spa ? Ohh , Hasreen ingat ! Waktu tu kite sapu bedak and sowhateverr bende alahh tu kan ? Bedak campur air . Pastu time akak atau Atiqah nak sapu kat muke Hasreen jer , mesti geli . HEHE .

AKAK , OH , AKAK , WINDUWINDU :D

Last time kite jumpe tahun lepas , akak pergi sekolah agame punye hari keluarge kalau tak silapp . ngee~

KBAI , akak , Hasreen nak pergi dulu ^^v

I See Sparks Fly Whenever You Smile :D
Saturday, November 26, 2011 @ 11:12 PM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum :)

Semalam aku pergi tengok wayang kat midvalley . Huh , aku tak pernah tengok wayang kat midvalley . Sebab sesak . Lagipun jauh . Baik pergi alamanda . Dekat sikit . Aku tengok Puss In Boots 3D . Bestlah jugak . Mata dia..aish ! boleh cairlah :D

Andthen aku lalu depan satu kedai video ni , dekat ats dia ade sign SNSD . teruje aku tengok . Tapi tu album SNSD yang Japan punye . Dekat alamanda aku jumpa korea yang baru punyerr.

Sebelum balik tu kitorang singgah kat satu rumah . Rumah penjaga aku sejak aku berusia dua bulan . EHEH , dia nampak aku kan , dia kate , Syasya dah besarlah :D aku pun malumalu , pastu aku masuk dapur dia kan , aku tengok satu toaster ni , toaster yang duludulu aku buat roti sendiri kalau aku lapar .

Pastu aku tengok anakanak penjaga aku ni , aku sampai tak kenal dah . Angah tu dulu kurus . Sekarang gem sikit . Muka pun ade irasiras safee sali .

Owh , cerpen aku dah siap . Tunggu nak publish kat blog kedua aku jer . KBYE ^^v

It Was Enchanted To Meet You :3
Monday, November 21, 2011 @ 2:39 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Annyeonghaseyo chingu ! Assalammualaikum :D

Aku bukak efbee , aku main coco girl dan sim social . Nampak sangat macam jakun efbee right ? main game pun nak soksek dekat blog . Dulu Professor Compy aku lembap . Jadi tak boleh main game . Sekarang segala bende alah dalam Professor Compy aku daha buang . Jadi semakin lajulah professor kesayangan aku tu . Macam minum tongkat ali bergelen-gelen .

Sorry , aku boring jadi aku nak melalut .

Aku tengah tunggu plant aku kat sim social siap . Lagi satu , energy aku dekat sim social dah habis . Jadi adalah lebih afdal aku semakkan blog aku . Aku jellylah tengok kekawan aku skype  dekat efbee . Aku pun nak skype jugak . Malangnya , aku takde bende alah tu .

Aku tengok satu gambar ni , sorang mamat ni dia skype pakai tudung . Cun tu tak payah cakaplah . Kalah acik cleaner kat sekolah tuh :D ehh , tak boleh panggil dia mamat , nanti kakak dia marah . Okey , panggil dia minah . Eheh , okayokay , panggil dia Haziq .

Andthen , apa lagi he ? Oh yea , aku berbangga tau , gambar aku tangkap ramai jadikan DP . Ade satu gambar ni , entah bile aku tangkap pun aku tak ingat . Gambar candid . Mungkin sebab baju dia cantik kowt .  Irasiras Victoria Beckham gituh .

Aku tengok status , ramai yang mintak Galaxy S II . Aku pun kalau boleh nak , tapi ayah aku kate , orang tuatua je boleh pakai Galaxy S II . Pastu aku tak mintak lagi DSLR kat atuk , ayah aku dah potong , dia kate , DSLR untuk orang tuatua . Eheh , budak yang ade DSLR tu tua lah , aku muda ! #JustKidding :p

Aku dapat Samsung Corby , warne pink . Same cam Iman Alisya yang comel . Eh , yeke ? imancomel tu selalu tukar hp , aku pun pening :p Tapi yang aku tahu , same cam atiqah , tapi dia punye warne kuning .

Samapi di sini saje panglipulara aku , ade kfc depan mate and kilat sudah datang . KBAI .

Touch The Sky
Thursday, November 17, 2011 @ 6:54 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum ,

Aku dapat 5A , 5A , 5A ! cehh , banggebangge . Hokayy , aku kecut bile cikgu umumkan satusatu nama pelajar dapat 5A . Nama aku dipangil juga . Howw....seronoknya. And then aku peluk mak aku depan orang ramai . Sambil nangis . eheh , tapi aku jelly jugak mak aku peluk kawan aku :B

Apa yang aku mintak dari keluarga aku . HAHA , yang pertame :

HANDPHONE 
aku bukannya takde handphone , tapi dah hilang . kena curi kowt . aku kate yang secondhand pun takpe . Janji ade .  Tapi harapharap dapatlah handphone mahalmahal . nokia c3 pun okeylah gak (;


KOREA
aku teringin pergi korea . Sebab ? HAHA , hanya satu , beli segala jenis merchandise SNSD ! Dari cawan sehingga ke baju , aku nak ! aku nak !

DSLR
Haha , ni konpem ramai yang mintak . Aku pun nak jugak . Atuk aku tanye nak ape ? Aku kate entahlaa , pikeh luu , tapi senarnya dalam hati dah pasang niat nak mintak DSLR , bertuah dapat cucu cam ni kan ?

Setakat ni :
Handphone , konpem dapat . Korea , ibu kate tunggu tahun depan . DSLR ? aku nak balik kampung , buat baik 30 hari , dapat lah kowt DSLR . HAHA .

Aku saje nak jellykan orang . Jahat kan ? Lagi satu , sebab aku hepi , aku buatkan freebies header .

Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Header%20Blog/freebiesyellow.png

Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Header%20Blog/freebiespurple.png

Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Header%20Blog/freebiespink.png

Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Header%20Blog/freebiesgreen.png

Photobucket

http://i1089.photobucket.com/albums/i354/Acin1999/Header%20Blog/freebiesblue.png

Kalau nak pakai , creditlah , ye . Kalau nak edit , editlah , aku tak kesah c:

KBAI , ASSALAMMUALAIKUM !
Aku mintak

Alhamdulillah (:
@ 5:07 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum ,

Pagi tadi ade pengumuman result upsr . Nervous dowh . nervous . And then aku dapat 5A . Entahlah , bile citer pasal benda ni , aku jadi speechless . Assalammualaikum .

Hello November :'>
Sunday, November 13, 2011 @ 12:42 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket
#Remember someone when I saw this photo ^^


OMG OMG OMG OMG OMG ,


OMO , OMO , OMO , OMO , OMO ,


OMG , OMG , OMG , OMG , OMG ,


HOMAII , HOMAI , HOMAI , HOMAI ! 


Nak tahu ade ape ? Tunggu habess entri dulu ye , dear .

Assalammualaikum , Bonjour ,

Aku mood baik sekarang ni , baik korang layan kerenah aku sekarang ni . Ekceli tadi aku pergi jamuan tertutup tahun 6 . Cikgu suruh pakai baju ikut tema . Tema dia , karakter idaman . Aku macam watdehal , mane aku nak hambatt baju cari yang sejibik macam karakter idaman aku . HAHA , lastlast aku datang lari tema . HO YEAH .

And then , kitorang patutnya perform tapi disebabkan delay jadi tak sempat . Takdelah perfomance terhebat untuk rakan-rakan tersayang . Pastu diorang kate , alaa , takde perfomance 6C . #Ayat akhir aku gebang .

And then kelas aku dapat manyak hamper menang macam-macam pertandingan . Aku hurung satu hamper besau ni tau , pastu aku bawak tunjuk kat kekawan lain kelas . Pastu diorang gelakgelak aku . yeahyeah , aku tak cool . Sampaikan kawan aku tangkap gambar aku lompat tunjuk hamper , kelakar dowh XD

dessert dia aiskrim and abc , aku tak jamah pun aiskrim tapi aku tambah abc dua kali . eheh .

That's all . Sebelum aku terlupa , ayat OMG tu , citer dia camni ,

handphone cikai aku hilang .Entah ke budush si pencuri tu nak amik handphone cikai aku . Mengidam sangat nak handphone kot . Mungkin handphone aku lagi cantik dari handphone dia kowwwwwwt , walaupun handphone aku dah calarcalar . Nak tahu ? aku syak acik cleaner , takde keja kan ? XD

Habis citer aku , terhibur ? Au' revoir , Assalammualaikum-

Fly With Me
Saturday, November 12, 2011 @ 3:33 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Hey peeps , assalammualaikum w.b.t :D

hari Jumaat lepas , sekolah kitorang buat hari kanak-kanak and jamuan antare kelas. Hehe , best jugak . Pengacara majlis pun not bad , pandai ambil peranan. Cehh , puji pengacara lebey , kawan sendiri katakan . Kelakar dowh , pengacara tahun enam tahun ni , puji tahun sendiri .

Performance tahun ni pun okey gak ah. Paling aku ingat , tahun lima , peeeeeerghh , menari lagu hey ladies bhaii . Tapi tepukan takdelah gemuruh mane . Ecehh . Tapi waktu tahun enam buat performance , gile gemuruh  jiwa semangat membara kitorang tepuk . Siap berhu-ha lagi . Tahun enam cool kan  ? XD

Pastu waktu jamuan , kitorang oder KFC .  Lambat dowh KFC sampai , pastu kelas lain bega-bega kate , mane KFC ? mane KFC ? aku pun senyap jelahh .

Lastlast sampai gak . Kelas kitorang tengah-tengah tau . Pastu setiap kali budak lalu , kitorang makan dengan bergaya nye . Konon nak tunjuk dapat makan KFC . Ade sekumpulan budak ni tau , kitorang tunjuk ah makan KFC , pastu kan , sorang mamat ni kate , " kitorang makan mcD lah ! " Aku balas , " McD murah ! " HAHA , aku tau , diorang tak makan McD pun , nak menipu tak jadi  XD

Cuba tengok gambar kat atas ni , cer teka , cer teka , mane satu aku ? Saper jawab betul dapat percutian ke kampung naik MAS bayar sendiri . Okey dah , aku tau korang boring dengar citer aku kan ? takpe , citer aku tak best pun #merajuk ney  !

Sebelum tu aku tunjukkan korang sesuatu yer . Jeng jeng jeng !

                                                                             -




                                                                             -




                                                                             -




                                                                             -




                                                                            -


Photobucket

haa , okey tak , okey tak ? Ni cume teaser jer tau . Bile dah siap nanti aku bagi korang bace . eheh . Itupun kalau korang nak bace . Key habis dah citer aku . Kejapkejap , Greyson Chance comel kan ? Kwangmin hensem kan ? ehhh , dahdah . Cerite saye tamat di dini . KBAI , Assalammualaikum -









                                                   
                                                               

stories PEEPS !
Tuesday, November 8, 2011 @ 5:15 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Assalammualaikum , hey PEEPS c:

woahh~~ missnyee kat blog ni , walaupun tak sampai seminggu aku tinggalkan blog aku . yeahh , aku ade stories untuk korang . hear that ? STORIES . Maksudnye ade dua cerite yang akan aku kongsikan dengan anda semua . pfft , skemanye ayat .

Yang pertama , aku nak bagitau , aku ade pergi lawatan kat KL , ade sesaper nampak rombongan budakbudak sekolah rendah yang coolcool semua ? yups , that us . Ahaks , tapi yang tak coolnye , ade budak jatuh kat gondola . Bende hitam yang kat petrosains tuu , ha , ade budak jatuh dari gondola tu . yaya , jakun .

Pertandingan Senamrobik Antara Kelas pada keesokan harinyee ^^

sebelum tu , nak cerite siket , ahli wakil kelas kitorang sebenar-benarnya sembilan orang . Kemudian , balik dari KL tu , ade dua mamat ni menggedik nak join . Kononnya nak jugak dapat hadiah bile menang nanti . Aku , sebagai co-leader #leader-tak-ikut-gi-rombongan-KL kate "okey fine , tapi step dia susah tau" .

Pastu bas sampai ke sekolah , aku ngan wakil senamrobik tunjuk carecare senamrobik tu , aku nampak muka diorang macam wth . yeaa~~ susah .

_______________________________Turn kelas senamrobik kitaorang__________

Step dia susah gila dohh , sebab senamrobik kitorang bukan senamrobik , but , menari . Ada time kitorang buat half-split , aku boleh tengok orang macam woaaaah , berbaloi jugak kaki aku sakit .

Eheh , part yang manis semanis coklat tukan , kelas kitorang menang . Hee ~ ade jelly ? :B

Salam Aidiladha
Sunday, November 6, 2011 @ 5:55 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Salam Aidiladha , esok ada upacara akikah , tak sabar nyee ^^