follow | dash
Fearless
//tips blog superb simple
Thursday, October 20, 2011 @ 7:45 AM | 0 yeolli(s)

Photobucket

Heyy , aku nak share tips-tips ni , untuk mereka yang nak belog superb-duperb-extreme-simple-belogg . Saper nak , saper nak angkat tangan ! ha , takde saper nak ? #jahatjahat .

Let's start !

1) header

Dalam belogg , header teramatlah penting . Ikut trend sekarang , header yang simple cuma bertulis nama korang jer . And then ,  itu jer . Simple , but worth it .

2 ) pics

ELAKKAN letak gambar dibawah header . merimaskan ! Lagi-lagi  gambar yang besarnya sebesar header . Naya hokayy ! Lagi satu , tak perlu korang letak pics kekawan korang kat sidebar . kekawan korang dah terlebeyy peymes dah . Gambar cik abang korang ? Sampai sekarang aku pikehh , buat apa nak letak gambar korang dengan cik abang ? Pandangan aku , bukan semua orang :|

3 ) widget

Bagi yang nak try pakai widgetindex tu , aku sarankan pakai untuk duatiga bulan jer , sebab tak guna widgetindex tu , memberatkan belogg jer .

Key , that's all . Apa gunanya belogg koang superb-duperb-xtreme-simple ni ?  Banyak hokayy ! Peluangg korang menang cntest blog simple besar , blog korang tak berat . Bila blog tak berat , senang lah orang nak datang , takyah nak tunggu belogg korang loading lelame . ye dokk ?

Nak blogwalking nih . #KBAI c: